Avlsmål

En sunn mentalitet i en funksjonell kropp

Riesenschnauzeren er for for oss en ivrig, trygg og arbeidsvillig rase.

Kennel Astekina har som mål å oppdrette hunder vi sjøl kunne tenke oss å ha og arbeide med. Det vil si friske og mentalt stabile hunder med arbeidsglede og motor i kombinasjon med et tiltalende eksteriør.

Alle avelshundene fra Kennel Astekina oppfyller som et minimum raseklubbens krav i forhold til helse og utstillingsmeritter. Siden riesenschnauzeren er en brukshund mener vi i tillegg at det er viktig at de hundene vi bruker i avl har bevisst sine bruksegenskaper gjennom å bli godkjent som bruks- og tjenestehund, på bruks- og lydighetsprøver eller gjennom mentale tester.

Vi er kresne i valg av avlsdyr og ønsker ikke å avle på hunder som ikke er rasetypiske. Vi er av den oppfatning at det er fullt mulig å avle fram gode representanter for rasen som både har eksteriør og mentalitet som vi ønsker for riesenschnauzeren.

Vi jobber for at våre avlshunder både har gode utstillingsresultater, og har også bevisst sine bruksegenskaper som utdannede redningshunder og gjennom å bli konkurrert med i bruks- og lydighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s