Bussahagens Salome

Far: Bussahagens Mick-Jagger

Mor: Red Top’s Goldie Hawn

» Lita» ( Født 18.02.2008 )

Bussahagens Salome, eller ”Lita” som vi kaller henne til daglig, er den eneste på kennelen som ikke er stor, svart med pannelugg og skjegg. Lita er en rød langhåret Dachs som til daglig ”camperer” sammen med Brikke og Ingrid. Lita kommer fra kennel Bussehagen i Sverige. Søstrene Marie og Charlotte Jacobsson har drevet med oppdrett på Langhåret Dachs i 30 år.

Lita kommer fra gode bruks- og utstillingslinjer og har utviklet seg fra å være en litt reservert Dachs valp til å bli en trygg, robust og etter hvert sosial Dachs som sjarmerer de fleste hun møter på sin vei.

Vi er i gang med sportreningen og Lita viser lovende takter i skogen. Hun har imponert mer enn en hundefører i Norske Redningshunder med sin flotte sporatferd. Så langt har Lita visst seg å være både ivrig og spornøye.

Lita har debutert på valpeshow i Tromsø. Hun fikk en fin kritikk og taklet hallen, dommeren, alle menneskene og hundene på en god måte. Hvis hun nå fortsetter den flotte utviklingen og ikke blir for liten, ser det lovende ut også for utstillingskarrieren.

Ingrid er storfornøyd med valg av ny liten rase. Riesenschnauzer og Dachs er en kjempe flott kombinasjon. Selv om rasene representerer hver sin ytterkant når det gjelder størrelse, så er de lik i kraft av at de er utrolig gode arbeidshunder med en stor porsjon egne meninger. Du velger rett og slett ikke en Dachs eller en Riesenschnauzer om du ønsker den enkleste veien til målet.