Om oss

Innehaverne av Astekina kennel er søstrene Ingrid og Heidi Pedersen. Vi holder til i Alta og sånn sett er vi innehaver av landets nordligste riesenoppdrett.

Vår store interesse er hund generelt og Riesenschnauzer spesielt, samt alt som har med hund å gjøre, avl, mentalitet og trening.

Astekina kennel ble registert i 1998 og har hatt fem kull, et kull i 1999, 2004,2007,2010 og 2013.

Hos oss er hundene familiemedlemmer og selvsagt vokser valpene opp inne hos oss. Vi prioriterer da også å selge valpene våre til aktive mennesker der hundene skal være en del av familien.

Litt mer om oss:

Heidi

Mitt navn er Heidi, og jeg kjøpte min første Riesen i 1990. For å starte med det letteste (tanken dengang).. så valgte jeg selvsagt en hanhund!! joda – og dette var ikke en pingle heller.. Kebros Galaxy var avsolutt en hanhund av det «tøffe» sorten, så her fikk jeg virkelig noe å arbeide med. Ganske raskt skjønte jeg at jeg var nødt til å få «utvidet» min kompetanse…hvis dette skulle gå bra.

Loke fikk blodkreft, og ble av den grunn bare 6 år gammel. Han fikk sitt utstillingschampionat, samt ble godkjent som ettersøkshund av skadet vilt (som nr. 2 av riesen i Norge). Selv har jeg etter hvert «utdannet» meg litt. Ble først trinn 1 lydighetsinstruktør i NKK, og videre trinn 2 i bruks. Jeg har siden starten vært aktiv på mange områder, både innenfor bruks- og lydighetskonkurranser, spor, utstilling, og søksarbeide. Jeg har deltatt på en god del kurs, blant annet med Eva Bofält, Per Jostein Matre, og har vært medinstruktør på en ukes brukshundkurs i Bardu med Lars Fält.

For noen år siden ble jeg også instruktør og dommer i norske redningshunder. Pr i dag er jeg nok mest aktiv på vinter, innen norske redningshunder, som instruktør/dommer. Jeg er pr tiden også distriktsinstruktør  på vinter i Finnmark.

Våren 2012 ble jeg også leder i Alta Hundeklubb.

Ingrid

Mitt navn er Ingrid og jeg er 47 år og storesøsteren til Heidi. Min første Riesenschnauzer fikk jeg i 1993. Sweepstake Øfrida eller «Frida». Frida var en fantastisk hund, et arbeidsjern av de helt sjeldne, men også en behagelig og gjennomsolid familiehund. Hun ble INT N S UCH, godkjent redningshund, kom til klasse 3 i lydighet og klasse B i NBK bruksprogram. Frida er stammora til vårt oppdrett.

Jeg liker den daglige omgangen og treningen med hundene best. Jeg er ikke så veldig glad i å konkurrere, men stiller innimellom opp i konkurranser for å merittere hundene. Aller best liker jeg brukstrening og turer med hundene i den flotte naturen vi har her i Finnmark. For Finnmark er et eldorado for folk som ønsker å være i aktivitet og trene hundene sine. Vi har uendelig mye terreng å ta av, alt fra flott skogsterreng til høyfjell.

Jeg har deltatt på flere av NKKs ukelange brukshundkurs, vært deltaker på Riesenleier i regi av svenske Riesenscnhauzerklubben og har deltatt på flere hovedkurs i Norske Redningshunder. Her har jeg vært så heldig å få høste kunnskap og erfaring fra andre dyktige instruktører og hundemennesker.

Jeg trener spor, rundering feltsøk. Har konkurrert i lydighet og bruks. Har hatt godkjent redningshund. Har og har hatt tillitsverv i Norske Redningshunder og de lokale hundeklubbene.

De siste årene har jeg dessuten jobbet mye med presse- og informasjonsarbeid i Finnmarksløpet – Europas lengste sledehundløp.

Videre har jeg tatt trinn 1 instruktørutdanning i Norsk kennel klubb, og trinn II bruksinstruktør hos Terje Østlie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s