F-kull

31/3-2013 ble det endelig født valper etter Celma og Lukas! Lukas er ikke valgt fordi har står først på utstilling, men fordi han har en super mentalitet og bruksegenskaper. Vi er veldig opptatt å videreføre både mentaliteten og egenskapene som både mor Celma (og hennes forfedre) og Lukas står for!

valper

Astekinas Frøken Fryd (T)

Astekinas Frøken Freken (T)

Astekinas Fender (H)

Astekinas Farris (H)

Astekinas Figaro (H)

NUCH NVCH AD BH Astekinas Celma

Celma er 3. generasjon i vårt oppdrett. Hun er en flott og trivelig tispe med mye fart i. Hun er konsentrert,samarbeidsvillig og lettlært. Celma er sosial med både mennesker og dyr. Hun har et åpent og tilgjengelig vesen.

Celma er både Norsk utstillingschampion og norsk viltsporchampion. Hun har bestått ferdselsprøve m/skudd og utholdenhetsprøve i det internasjonale brukshundprogrammet. Vi har også bestått brukshundkåring. Hun er blitt Finnmarksmester i lagkonkurranse i lydighet, og har opprykk til kl II. Når mor har oppdrag som instruktør og dommer, får Celma også trene litt på vinter i Norske redningshunder. Men pga mangel på tid, tenker vi ikke å godkjenne henne. Celmas mor (Dee-Dee), bestemor (Frida) var begge INTERNASJONALE og NORSK UTSTILLINGSCHAMPION i tillegg til å være REDNINGSHUNDER. Ingen andre riesen i Norge kan vise til slike resultater! Celmas mamma Dee-Dee ble godkjent som lavinehund da hun var høydrektig med 11 valper! Dee-Dee´s datter og Celmas halvsøster (Berit Anna) og helsøster Cirka er godkjent som ettersøk- og/eller lavinehund. Vi har tre generasjoner redningshund i vårt oppdrett, og vår fjerde er også på vei 🙂

Her er det vakre flotte paret!
DSCF5941

Lukas og Celma

LUKAS
Eies og trenes av Nina Oftedal.Nina trener aktivt med Lukas i brukshundarbeide. Lukas får svært gode skussmål som søkshund. Han gir seg ikke før han har funnet det han skal, og er også samarbeidsvillig. Han fungere veldig fint som familiehund, og har en god evne til å koble av når han skal. Han har også gitt mange flotte arbeidsvillige avkom. Lukas og Nina er kommet til kl B i rundering.

Lukas har godkjent K-test(karaktertest), FA(funksjonsanalyse) MH(1 på skudd) Korning 481 poeng og godkjent eksteriørbeskrivning.HP,CK. Øyelyst ua. og T4 Tgaa ua.

Valpedagboken kan du lese her. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s