AD NV11 N SUCH Marstens Eurora Borealis (Mathilda)

MATHILDA KOM I HUS ETTER TRE ÅRS VENTETID 🙂

Mathilda er resultatet av at jeg så et lite sort/hvitt bilde i hundesport(blant 100 andre) , med en hund som var så vakker, og som utstrålte så mye. Han utstrålte  stolthet, pågangsmot og autoritet, og het Marstens donkey monkey. Selv hadde jeg aldri sett eller hilst på en ruhåret fox terrier. Bildet av denne flotte hunden hadde «brent» seg inn, og da jeg, nabo Lena Iversen, og Gunvor Sørensen (som var på sommerferie i Alta) delte et par flasker vin en fin sommerkveld, bestemte jeg meg for å sende en mail oppdretter av denne hunden. I tillegg benyttet jeg første anledning til å få hilst på fox terrier, på en utstilling i Tromsø.

Og fra første øyeblikk var jeg solgt! Ann Hjort (kennel Snowflyes) hadde med seg —–. Hun var så trivelig og livlig og med masse personlighet – og hele tiden «fit for fight». Dette var virkelig en type hund jeg kunne tenke meg. Senere reiste jeg til Grethe Bergendal og hilste på hennes hunder. Jeg likte alle, men det var spesielt en av de som falt rett i øyet på meg. Det var Marstens Naughty but Nice, som da var en ung junior. Det skulle vise seg at hun også var et barnebarn av Monkey som jeg hadde falt sånn for.

Bestillingen til Grethe var at jeg ønsket meg en utstillingshund! Det ble flere besøk, og venting…Det gikk nesten 3 år før Grethe ringte og sa : » nå har jeg hund til deg».

Og inn i livet vårt kom Mathilda. En bitteliten, ung og fremadstormende jypling. Så frempå og freidig som bare en fox terrier kan være 🙂

Og utstillingshund har hun blitt! Hun er både svensk og norsk utstillingschampion, i tillegg til Norsk Vinner i 2011. Hun er nok også den eneste fox terriern i Norge som har bestått utholdenhetsprøve i RIK programmet (AD)

På bildet ser dere Mathilda med hennes datter Soria 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s